Nieuwsbrief & FAQ

Hola Latin Club Fiesta familie,

Zet je meubels terug op hun plekje. Graaf je dansschoenen op uit de kast en stof ze af. We gaan weer beginnen! Uiteraard volgen de voorzorgsmaatregelen van het RIVM en de richtlijnen die opgesteld zijn in het veiligheidsprotocol  ‘Dans’ voor onze sector.

Na vele weken overleg met allerlei instanties en overheden hebben we groen licht om op gepaste wijze weer danslessen te geven. We zetten nu ook alles op alles om zo snel mogelijk weer de lessen op te starten. Momenteel kunnen we enkel nog les geven op onze locatie in Hoofddorp. We hebben een aantal regels:

  1. Voel je je niet fit? Kom dan niet naar de les! We nemen geen risico
  2. Was je handen voor we beginnen en na de pauze. LCF zal uiteraard weer voor handalcohol zorgen
  3. We dansen in vaste koppels met een minimum van 12 tot een maximum van 30 leerlingen. Tijdens de les rouleren wij niet.

FAQ

Mag ik me wel alleen inschrijven? Ik heb geen vaste danspartner?

Ja, dat mag. Let wel, dat je voor het samen dansen een partner nodig hebt. In navolging van de regels  voor de danssector zal je per les aan een partner gebonden zijn. De les erop mag je dus binnen je lesgroep ruilen en die keer met een andere partner dansen. We zullen dus exact gelijke aantallen moeten maken. Je mag zelf op zoek naar een partner, of wij koppelen je aan een andere solo inschrijver.

Wanneer moet ik me afmelden?

Als je je niet fit voelt. Met spierpijn van de dag ervoor kun je prima dansen, maar ben je verkouden of heb je verhoging? Blijf dan thuis. Meld het ons uiterlijk 5 uur voor aanvang van de les. Zo kunnen wij de aantallen hopelijk gelijk maken. Mocht je docent het vermoeden hebben dat je niet in orde bent, dan behoudt deze zich het recht voor om je de toegang tot de les te weigeren.

Mag ik met mondkapjes en/of handschoenen dansen?

Ja, dat mag. Wij stellen het niet verplicht en zullen dit zelf ook niet dragen. Latin Club Fiesta raadt het af gezien de richtlijnen van het RIVM. Let er wel op dat je zelf voor je voorraden zult moeten zorgen als je deze toch wenst te gebruiken. Wij gaan uit van een normale persoonlijke hygiëne, maar zullen wel toezien op het handen wassen + gelgebruik voor aanvang van de les en na de pauze.

Kan ik een drankje bestellen in de pauze van de les of moet ik mijn eigen drinken meenemen?

De bar zal niet open zijn gezien de huidige maatregelen, dus daar kun je voorlopig niet je drankjes bestellen. Tot die tijd is het toegestaan om drinken mee te brengen om goed te kunnen hydrateren.

Er zijn geen 12 leerlingen in mijn klas. Wat nu?

Wij communiceren regelmatig hoeveel inschrijvingen we per groep hebben. Zo weet je al snel of je les doorgaat of niet. Zijn er nog mensen in je omgeving die mee kunnen dansen? Nieuwe leden blijven welkom!

Kan ik mij als Hulp-dame of Hulp-heer opgeven?

Gezien het feit dat we niet meer rouleren, moeten we met exact gelijke aantallen werken. De docenten kunnen niet invallen, aangezien zij dan technisch van koppel wisselen met de uitleg. Dat is niet toegestaan. Cursisten van LCF met een hoger niveau kunnen nog wel gevraagd worden door een docent als hulp in een les.  Hulp van buiten de dansschool is mogelijk tegen een gereduceerd tarief, maar heeft wel de regel dat zij aantoonbaar boven de stof moeten staan.

Kan ik als Hulp-dame of Hulp-heer nog altijd meedoen?

Nee, dit kan helaas niet meer. Gezien het feit dat we niet meer rouleren, moeten we met exact gelijke aantallen werken. De docenten kunnen niet invallen, aangezien zij dan technisch van koppel wisselen met de uitleg. Dat is niet toegestaan. Uiteraard doen wij ons best om alles aan te vullen, maar het kan voorkomen, dat je als hulp wordt afgebeld. Aangezien afmelden tot 5 uur voor de les kan, zal je tijdig worden gewaarschuwd. Let op! Iemand met een onbeperkt abonnement is gewoon een betalend lid, dus valt niet onder deze regel.

Kan ik gewoon nog bij de hoofdingang van Fokker naar binnen?

Elke zaal in het gebouw heeft volgens de richtlijnen een eigen ingang. Om deze reden zal er bij de deur iemand staan om aanwijzingen te geven over de te volgen route naar je les-zaal. Dit zou kunnen wisselen, dus meld je wel altijd bij de hoofdingang en geef aan dat je voor LCF komt.

Kan ik een proefles doen?

Ja, dat is mogelijk. Geef je op via de site of een mailtje. Zet duidelijk in de omschrijving wat je niveau is, zodat indeling goed mogelijk is. De kosten voor een proefles bedragen EUR 10,-. Bij inschrijving voor een cursus krijg je deze kosten weer retour.

Wat houdt het abonnement op Twitch in?

Bij een nieuwe cursus krijg je van ons 1 maand abonnement op ons Twitch kanaal ‘Fiesta Deluxe’ kado. Hiermee heb je onbeperkt toegang tot alle vorige uitzendingen en natuurlijk ook onze workshops die we daar wekelijks op posten. Wij zullen ook grote artiesten en DJ’s gaan uitnodigen om jullie een onvergetelijke ervaring te geven op de dagen dat je thuis wil genieten. Like, volg en geniet!